PVC фолио – ултимативен тест

January 8th, 2010 by admin Leave a reply »

Трайност на PVC фолио

Според информация на фирмата производител на PVC фолиото от което произвеждаме нашите стикери за стена, минималната трайност на залепеният стикер (при вертикален монтаж изложени на външен средноевропейски климат) е три години. Като се има предвид, че употребявани най-вече в домашни условия на закрито като интериорно решение за дома, то може да се очаква, че трайноста на стикерите изработени от пвц фолио е почти неограничена.  Това добре, но как ли стоят нещата в следният случай …

Стикери за декорация на баня

Каква би била трайността на PVC фолио във влажни помещения? За да отговорим на този въпрос преди вече пет месеца започнахме един чисто практически експеримент, чиито резултати продължаваме да събираме. Бяхме си поставили за цел да изчакаме минимум шест месеца преди да обявим първоначалните резултати, a да вадим генерални заключения след година. Поради честите запитвания от страна на клиенти, ще споменем още сега, че състоянието на стикерите от пвц фолио подложени на ежедневно неколкократно (в рамките на два до три пъти на ден) “напарване” продължава да е все така перфектно и не се наблюдават никакви следи на разлепяне и намаляване на качеството.

Описание на “опитната установка”:

Както се вижда, опитната установка представлява една нормална баня, която както е видимо от заснетите колонии плесен по тавана на местата над залепените стикери е достатъчно влажна и предлага идеални условия за стрес-тестове на “горките” стикери.

стикери за декорация на баня

"пробна" баня

Стикерите са поставени на 08 Август 2009 година, без специална обработка и без подгряване, за съживяване на лепилото (Целта е да се симулират максимална немърливост от страна на клиента при поставянето). Старателно уплътнени са все пак  (за всички които в този момент решават че могат без проблеми да подминат указанията и съветите в Указанието за монтаж – трайността все пак няма да дойде съвсем от самосебеси).

Местата са избрани специално така, че едновременно да се влияят от високата влажност в помещението след къпане, но и да поемат “ударната вълн”а от влажност по време на къпане, която се “носи на талази” и е многократно по силна от общата влажност в помещението, която самата тази вълна създава.

Трето, но не последно по важност – забележете, че стикерите са залепени върху повече от една цяла плоча “върху фуги”. Това също е умишлено.

Резултати

Първоначални резултати (шестмесечни) мислехме да изнесем чак след един месец, което и ще направим в последвал пост, както и със снимки “Преди и След”, но още от сега можем да обобщим накратко: състоянието на стикерите от пвц фолио подложени на ежедневно неколкократно (в рамките на два до три пъти на ден) “напарване” продължава да е все така перфектно и не се наблюдават никакви следи на разлепяне и намаляване на качеството.

Ето че можем вече с чиста съвест да препоръчаме на клиентите си нашите стикери и за употреба и декорация на баня.

Ура!

Advertisement

5 comments

 1. Rosann Huntsberry says:

  This is a good post.

 2. decoratio says:

  Бебе къпане веднъж ми бъде голям problem.My littl момиче мразеха като бани и затова намразих оставяйки у нея bath.Then ми siser основания ни поканиха заедно с swimmin клас, където те учат малко вода умения и мама получава доверието им работа във водата . Сега пее в банята и да се мият косата си пеем това е начина, по който измийте косата ни по един студен и мразовит сутрин, еднакви за лицето др Тя толкова разсеяни от лошо пеене тя забрави да cry.lol

 3. парктроник says:

  Благодаря за качественото съдържание! В днешно време все по-рядко се срещат качествени блогове на български език. Успех със сайта! :)

 4. parktronik says:

  Много яка статия! :D Благодаря. Ще добавя блога ти към bookmarks!

 5. талпи says:

  Супер статия! Мерси много! :)

Leave a Reply